Bier in de keuken : Sint-jacobsbootje met spek en crème van bloemkool

Dit heb je nodig

  • pezo
  • nootmuskaat
  • 12 Sint-Jacobsnootjes
  • 1 bloemkool
  • 6 sneetjes gerookt spek van een halve cm dik
  • 5 cl olijfolie
  • room
  • verse kervel
  • 2 soeplepels bier Zonderik Tripel

Zo maak je het

  • Was en snij de bloemkolen in roosjes en kook ze in gezouten water.
  • Snij de zwoerd van het spek en snij vervolgens stukken spek iets groter dan de Sint-Jacobsnootjes.
  • Bak het spek nu langs beide zijden in een pan met olie, opgelet, niet te hard bakken.
  • Leg ze daarna op een stuk keukenrol om het overtollige vet weg te krijgen.
  • Doe de kervel gedurende 10 seconden in kokend water en koel dan af in ijswater.
  • Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en leg er de afgekoelde kervel in.
  • Zet dit alles naast het vuur zodat de kervel de olie opneemt.
  • Hierna de kervel mixen, kruiden met pezo en door een fijne zeef doen.
  • Giet de gare bloemkoolroosjes af en pureer ze met de staafmixer.
  • Doe er een scheut room en bier bij.
  • Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  • Zeef dit ook door een fijne zeef.
  • Alles moet klaar zijn voor de nootjes kort gebakken worden.
  • Leg de stukken spek al klaar met daarop een beetje bloemkoolmix.
  • Bak nu de Sint-Jacobsnootjes kort aan beide kanten in een antikleefpan met olie.
  • Serveren: Leg een nootje op elk stuk spek en versier ze met kervel.
« Terug