Bier in de keuken : Gevulde parelhoen met Kerstvuur

Dit heb je nodig

  • 4 parelhoenfilets
  • 4 schorseneren
  • 2 wortelen
  • 40 g gepelde grijze garnalen
  • 2 preiwitten
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 flesje Kerstvuur
  • pezo
  • kroketten
  • 2 dl room
  • cognac
  • peterselie
  • bieslook
  • tijm
  • boter
  • buikvlies

Zo maak je het

  • Groenten: Kuis en snij de prei en de wortelen in kleine stukken.
  • Stoof deze mengeling op in een beetje boter en voeg er wat Kerstvuur aan toe.
  • Laat nog even intrekken.
  • Kuis de schorseneren, snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
  • Hou ze wit door er water met citroensap over te sprenkelen.
  • Stoom ze gaar in 20 minuten of kook ze in gezouten water.
  • Snipper wat peterselie en bieslook.
  • Vlees en saus: Snij de filets voor drie kwart door en kruid ze met pezo en verse tijm.
  • Leg tussen de filets de opgestoofde stukjes groenten.
  • Rol de filets op en hou de filets bij elkaar met buikvlies.
  • Dat kan je vragen waar je de parelhoen koopt.
  • Heb je dat niet doe er dan een koordje rond.
  • Bak de opgerolde filets gaar in boter (10 ŗ 15minuten).
  • Draai af en toe de filets om.
  • Serveren: Snij de gebakken filets in twee of meerdere schijven.
  • Schik deze op de borden en giet er saus met schorseneren naast.
  • Bestrooi vlees en saus met gehakte peterselie en bieslook.
  • Serveer dit gerecht met aardappelkroketten en een frisse pint Kerstvuur.
« Terug