Bier in de keuken : Brabantse biersoep

Dit heb je nodig

  • 500gr spruitjes
  • 2 wortelen
  • 50 r zuring
  • 2 l gueuze
  • 50 gr rijst
  • 50 gr boter
  • 750 gr aardappelen
  • pezo
  • eventueel 2,5 dl melk

Zo maak je het

  • Schil de wortelen, en snijd ze in schijfjes.
  • Schil de aardappelen en maak de spruitjes schoon.
  • Hak de zuring grof.
  • Fruit de wortel en zuring in de helft van de boter en laat 3 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg 2,5 dl bier toe en laat 10 minuten doorkoken.
  • Breng 2,5 dl bier aan de kook, voeg er de rijst aan toe en laat 10 - 12 minuten op zacht vuur doorkoken of afhankelijk van de instructies op de verpakking.
  • Kook de spruitjes en de aardappelen in 20 minuten gaar in licht gezouten water en stamp ze grof.
  • Breng op smaak met pezo en voeg er de resterende boter aan toe.
  • Verwarm de resterende 1,5 dl bier.
  • Voeg de spruitjes, aardappelen, wortelen en zuring toe.
  • Voeg tenslotte de rijst toe, breng op smaak met pezo en laat de soep zachtjes doorwarmen.
  • Voeg eventueel net voor het opdienen de melk toe en laat even meekoken.
« Terug