Bier in de keuken : Konijn met pruimen

Dit heb je nodig

  • 4 konijnenbouten of 1 konijn in stukken versneden
  • 4 el bloem
  • 60 gr boter of 3 el olie
  • 2 uien
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 2 flesjes bruin bier van 33 cl
  • 200 gr gedroogde ontpitte pruimen
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 kruidnagel
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 sneetje wit brood
  • 2 el mosterd
  • pezo

Zo maak je het

  • Snipper de uien fijn.
  • Kruid het vlees met pezo en wentel het in de bloem.
  • Braad het konijn in de boter of olie langs alle kanten bruin.
  • Houd apart.
  • Bak de spekblokjes en houd apart.
  • Stoof in dezelfde pot de ui aan en bestrooi met de suiker om het te laten karamelliseren.
  • Voeg er het spek, konijn, pruimen, azijn, kruidnagel, tijm en laurier aan toe en overgiet met het bier.
  • Besmeer het brood met mosterd en leg op het vlees.
  • Laat afgedekt 1,5 uur zachtjes sudderen en breng op smaak met pezo.
  • Verwijder de tijm, laurier en kruidnagels.
  • Lekker met kroketjes.
« Terug