Bier in de keuken : Kip met frambozenbier

Dit heb je nodig

  • 1 kip in stukken
  • 2 el olie of 40 gr boter
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 flesje frambozenbier (33cl)
  • 100 gr krenten of rozijnen
  • 100 gr pijnboompitten
  • pezo

Zo maak je het

  • Snipper de uien fijn.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en houd apart.
  • Kruid de kippenstukken met pezo en bak ze in olie of in boter langs alle kanten bruin.
  • Haal uit de pot en houd apart.
  • Stoof de uien met de paprika's glazig in dezelfde pot.
  • Voeg er de kip terug aan toe, samen met het frambozenbier, kippenbouillon en krenten of rozijnen.
  • Laat 45 minuten afgedekt zachtjes sudderen.
  • Serveer de kip met de saus en werk af met pijnboompitten.
« Terug