Bier in de keuken : Ganzenfilet met kriekbier

Dit heb je nodig

  • 800 gr ganzenfilet
  • 40 gr boter of 2 el olie
  • 250 gr champignons
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 flesje kriekbier 33 cl
  • scheutje room
  • pezo

Zo maak je het

  • Snijd de ganzenfilets langs de velzijde ruitvormig in en kruid met pezo.
  • Bak ze op de velzijde in een droge pan goudbruin.
  • Keer om en bak ook de vleeszijde goudbruin.
  • Bak de filets in totaal 25 minuten.
  • Snijd de champignons in schijfjes en bak ze 5 minuten in de boter of olie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  • Voeg de kippenbouillon en het kriekbier toe en laat inkoken.
  • Breng op smaak met pezo en werk af met de room.
  • Serveer de ganzenfilets met de saus.
« Terug