Bier in de keuken : Fazant met witloof en kriek

Dit heb je nodig

  • 2 fazanten
  • 3 el olie
  • 4 witloofstronkjes
  • 1 flesje kriekbier 33 cl
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 3 sjalotten
  • 25 gr boter
  • 50 gr griessuiker
  • 1/2 dl frambozenazijn
  • 1 dl room
  • pezo

Zo maak je het

  • Kruid de fazanten met pezo en bak ze rondom bruin in de olie.
  • Bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180įC.
  • Overgiet regelmatig met het braadvocht.
  • Snijd de voetjes van het witloof en verwijder eventueel de harde kern.
  • Leg ze de laatste 15 minuten van de bereidingstijd bij de fazanten in de ovenschotel.
  • Overgiet met de helft van het kriekbier.
  • Snipper de sjalotten fijn en stoof ze met de suiker aan in de boter.
  • Voeg de azijn, kippenbouillon en het resterende kriekbier toe laat wat inkoken.
  • Zeef de saus en voeg er de room aan toe.
  • Breng op smaak met pezo.
  • Halveer de fazanten en serveer ze met het witloof en de saus.
« Terug