Bier in de keuken : Fazant met gueuze en witloof

Dit heb je nodig

  • 2 fazanten
  • 3 el olie
  • 8 witloofstronkjes
  • 1 flesje gueuze 33 cl
  • 2 dl room
  • 250 gr champignons
  • 16 sneetjes gerookt spek
  • 3 dl kippenbouillon
  • 25 gr boter
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • pezo
  • nootmuskaat

Zo maak je het

  • Kruid de fazanten met pezo en bak ze rondom bruin in de olie.
  • Laat afgedekt 45 minuten op een zacht vuurtje braden.
  • Voeg af en toe wat kippenbouillon toe en overgiet regelmatig met het braadvocht.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Snijd de voetjes van het witloof, snijd ze in twee en verwijder eventueel de harde kern.
  • Omwikkel de witloofhelften met het spek.
  • Bak het witloof kort aan in wat boter, voeg de gueuze toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de champignons toe en laat 5 minuten meestoven.
  • Kruid met peper en nootmuskaat.
  • Haal de fazanten uit de stoofpot en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg het stoofvocht van het witloof toe aan het braadvocht van het vlees.
  • Laat inkoken.
  • Voeg de room toe en breng op smaak met pezo.
  • Werk af met de peterselie.
  • Halveer de fazanten en serveer ze met het witloof, de champignons en de saus.
« Terug