Bier in de keuken : Eend op Vlaamse wijze uit de Durmestreek

Dit heb je nodig

  • 1 jonge eend
  • 75 gr boter
  • 3 uien
  • kruidentuiltje (3 peterseliestengels, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm)
  • 1 flesje donker bier
  • 1 el bloem
  • pezo

Zo maak je het

  • Bestrooi de schoongemaakte eend van binnen en van buiten met zout en peper en braad ze in 50 gr boter snel aan alle kanten bruin.
  • Snipper de uien en voeg ze bij de braadboter.
  • Laat ze even mee bruinen en giet dan langzaam het bier bij de eend.
  • Voeg het kruidentuiltje toe en laat 1 uur op een zacht vuurtje stoven.
  • Keer de eend regelmatig om en bedruip met de saus.
  • Haal de eend uit de pan en houd warm.
  • Haal het kruidentuiltje uit de pan.
  • Kneed 25 gr boter met de bloem en bind hiermee de braadsaus.
  • Roer de boter zacht (of smelt deze), meng er de bloem erdoor, wrijf alle klontjes weg en bind de braadsaus met dit boterbloemmengsel.
  • Giet de saus over de eend en serveer.
  • Lekker met appelmoes of kersencompote en krielaardappeltjes.
« Terug