Bier in de keuken : Forel met frambozenbier

Dit heb je nodig

  • 4 ą 6 forellen
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1/2 kleine selder
  • 100 gr champignons
  • 2 dl frambozenbier
  • 4 el boter
  • 3 el bloem
  • pezo

Zo maak je het

  • Laat de fijngesneden ui zacht worden in 1 el boter.
  • Voeg achtereenvolgens en met telkens 1 minuut tussentijd de 2 fijngesneden wortelen, 1/2 fijngesneden selder, 1 fijngesneden prei en de schijfjes champignons toe.
  • Laat enkele minuten sudderen.
  • Schik de forellen in een licht beboterde ovenschotel en doe er de groenten bij.
  • Kruid met pezo en overgiet met 2 dl frambozenbier.
  • Dek de schotel af en laat op 225°C gedurende 25 min. gaar worden.
  • Schik de forellen op een schotel en hou ze warm.
  • Zeef het kookvocht.
  • Voor de saus smelt u 3 el bloem in een kookpan.
  • Meng er de bloem door.
  • Laat even bakken en leng al roerend aan met het kookvocht, tot u een gladde saus bekomt.
  • Roer er de uitgelekte groenten onder en kruid met cayennepeper.
  • Serveer met puree of kroketten.
« Terug