Bier in de keuken : Schoudergebraad met salie en witbier

Dit heb je nodig

  • 1,5 kg schoudergebraad
  • 200 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl room
  • 2 el boter
  • 1 el salie
  • 1 flesje witbier (25cl)
  • 1 el fijngesnipperde peterselie
  • sausbinder
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit 2 el boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle zijden goudbruin.
  • Voeg 1/3 van het flesje witbier toe en kruid het vlees met pezo en 1 el salie.
  • Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur gaar stoven gedurende 50 ŗ 55 minuten.
  • Voeg regelmatig wat bier toe.
  • Voeg het fijngesnipperde knoflookteentje toe en de in schijfjes gesneden champignons.
  • Laat 10 min.
  • verder stoven en voeg het resterende bier toe.
  • Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  • Zet het vuur hoger, voeg de room toe en bind met sausbinder.
  • Werk af met de fijngehakte peterselie.
  • Serveer met tagliatelle of puree.
« Terug