Bier in de keuken : Blinde vinken met Maredsous

Dit heb je nodig

  • 8 blinde vinken
  • 8 sneetjes Maredsous-kaas
  • 1 flesje Maredsous blond
  • 1 el boter
  • 1 kl zachte mosterd
  • instantsausbinder voor bruine saus
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit 1 el boter in een hoge braadpan en kleur de blinde vinken aan alle zijden goudbruin.
  • Kruid met tijm, laurier en pezo en blus met de helft van het flesje bier.
  • Voeg 1 kl zachte mosterd toe, dek de pan af en laat 20 minuten stoven op een zacht vuur.
  • Tussenin het vlees omdraaien en wat bier toevoegen.
  • Intussen snijdt u de korstjes van de kaas.
  • Haal de blinke vinken uit de pan en schik ze op een schotel.
  • Schik op elk stuk vlees een sneetje kaas.
  • Schuif de blinde vinken even onder de grill tot de kaas smelt en licht kleurt.
  • Bind de saus heel lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus en giet ze door een zeef.
  • Serveer met natuuraardappelen en worteltjes en erwtjes.
« Terug