Bier in de keuken : Kipfilets met frambozenbier

Dit heb je nodig

  • 1 kg kipfilets
  • 2,5 dl frambozenbier
  • 4 sneetjes bacon
  • 1 kop bloem
  • 3 el boter
  • 3 el room
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de kipfilets in een braadpan en bak de reepjes kipfilet aan alle zijden goudbruin.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kipfilet aan alle zijden goudbruin.
  • Kruid met tijm, een laurierblaadje, pezo.
  • Blus met het frambozenbier en doe er ook de in kleine stukjes gesneden bacon bij.
  • Laat het vlees gedurende ong. 10 minuten op een matig vuur gaar worden (zonder deksel).
  • Draai regelmatig om.
  • Werk de saus af met de room en laat nog even doorkoken.
  • Proef of u voldoende gekruid heb.
  • Schik enkele kippenreepjes op elk bord en lepel er nog wat saus rond.
  • Serveer met fijne boontjes of deegwaren.
« Terug