Bier in de keuken : Fazantenhaan met gueuze

Dit heb je nodig

  • 1 fazantenhaan
  • 100 gr gerookt spek in blokjes
  • 1 sjalot
  • 1 flesje gueuze van 37 cl
  • 2 el boter
  • 2 el aalbessengelei
  • instantsausbinder
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • pezo

Zo maak je het

  • Verhit 2 el boter in een stoofpot en bak de stukken fazant rondom goudbruin.
  • Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes.
  • Laat even stoven en kruid met pezo, een takje tijm en een laurierblaadje.
  • Giet er het flesje gueuze bij, dek de pan af en laat de fazant zachtjes gaar stoven gedurende 1u 15 minuten.
  • Haal de stukken fazant uit de pot en hou ze warm.
  • Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken.
  • Bind de saus met een weinig instantsausbinder.
  • Serveer met kroketten.
« Terug