Bier in de keuken : Konijn met abdijbier, olijven en tomaten

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • 1 flesje Grimbergen dubbel
  • 3 sjalotten
  • 2 tomaten
  • 20 olijven
  • 10 kleine uitjes (bokaal)
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen.
  • Laat de stukken konijn korsten in 2 el hete olijfolie.
  • Kruid met tijm en pezo.
  • Voeg de fijngesnipperde sjalotten, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten toe.
  • Meng goed dooreen, voeg het bier toe en ook de olijven.
  • Dek de pan af en laat ruim 1 uur stoven, terwijl u af en toe roert.
  • Neem de laatste 10 minuten het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt.
  • Zet de pot koel weg tot de volgende dag.
  • Warm het konijn op in de saus en serveer met rijst.
« Terug