Bier in de keuken : Oesterzwammen in bierdeeg met roquefortsaus

Dit heb je nodig

  • 600 gr oesterzwammen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 verse eieren
  • 250 ml bier
  • 250 ml bloem
  • 150 gr roquefort
  • 100 ml melk
  • 200 gr zure room
  • 1 tl groene peperbolletjes
  • frituurvet

Zo maak je het

  • De oesterzwammen schoonmaken en de steeltjes eraf snijden.
  • Grote paddenstoelen halveren en ze met zout en peper bestrooien.
  • De eieren splitsen. Met de eierdooiers, het bier, de bloem en wat zout een beslag roeren en 10 minuten laten rusten.
  • De eiwitten opkloppen en voorzichtig door het beslag spatelen.
  • De roquefort door een zeef drukken en met de melk losroeren.
  • De zure room erbij doen en alles glad roeren.
  • De groene peperbollen erdoor roeren.
  • De oesterzwammen met een vork door het beslag halen, in het hete vet goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • De paddenstoelen met de roquefortsaus serveren.
  • Lekker met vers stokbrood en veldsla.
« Terug