Bier in de keuken : Sint-jacobsnoten met Château d'Arville

Dit heb je nodig

  • 8 sint-jacobsnoten
  • 3 witloofstronken
  • 100 gr Château d'Arville (milde blauwgeaderde kaas)
  • 1 dl Gueuze
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el boter
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 snuifje tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Smelt de boter in een braadpan (niet laten kleuren).
  • Doe er het zeer fijn gesnipperde witloof in en laat even stoven, terwijl u roert.
  • Kruid met een snuifje tijm, pezo.
  • Blus met 1 dl gueuze , dek de pan af en laat het witloof op een zacht vuur goed gaar stoven (20 minuten).
  • Neem halverwege het deksel weg en roer regelmatig om, zodat het stoofvocht verdampt.
  • Schep het witloof in 4 schelpen of vuurvaste schoteltjes.
  • Ontkorst de Château d'Arville en snij in stukjes.
  • Verdeel de kaas over het witloof.
  • Intussen brengt u in een brede lage pan 1 dl droge witte wijn met 2 dl water aan de kook.
  • Leg er een rooster over en schik er de diepgevroren sint-jacobsnoten op, naast elkaar.
  • Kruid ze met pezo en besprenkel met wat citroensap.
  • Dek af en laat ze 8 à 10 minuten stomen.
  • Zet de schelpen of schoteltjes met het witloof intussen 3 à 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Serveer met minibroodjes.
« Terug