Bier in de keuken : Kalfsblanquette in 't groen

Dit heb je nodig

  • 1 kg kalfsblanquette
  • 1/2 witte selder
  • 90 gr zurkel
  • 25 cl witbier
  • 1 ui
  • 3 el room
  • 2 el boter
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Snipper de ui fijn.
  • Snij de selder in fijne reepjes.
  • Verhit de boter in een kookpot en stoof de ui zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de selderreepjes toe en schep om.
  • Laat al roerend 2 ŗ 3 minuten stoven.
  • Voeg de kalfsblanquette toe.
  • 1/3 van de zurkel, een takje tijm, en een laurierblaadje.
  • Kruid met pezo.
  • Giet er 25 cl witbier over, dek af en laat 1u ŗ 1u15 sudderen.
  • Schep af en toe voorzichtig om en voeg indien nodig nog wat bier toe.
  • Zet koel weg tot de volgende dag.
  • Breng de bereiding aan de kook, voeg de rest van de zurkel toe en bind lichtjes met instantsausbinder.
  • Laat even goed doorkoken en werk af met 3 el room.
  • Serveer met rijst of pasta.
« Terug