Bier in de keuken : Kalfsgebraad in biersaus

Dit heb je nodig

  • 1 kg kalfsvlees - schenkel of schouder
  • 40 gr vet spek
  • 40 gr boter
  • zout
  • 500 ml donker bier
  • 500 gr kalfsfond
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 2 pimentkorrels
  • 1 el bloem
  • 100 gr crème fraîche
  • vers geraspte nootmuskaat

Zo maak je het

  • Het kalfsvlees afspoelen, droogdeppen en met het in reepjes gesneden spek larderen.
  • De boter in een braadpan verhitten tot het schuimt en het vlees er rondom in bruin braden en met zout kruiden.
  • Het bier en de kalfsfond erbij gieten en de kruiderij toevoegen.
  • Het vlees met het deksel op de pan ongeveer 90 minuten laten smoren, uit de pan nemen en warm wegzetten.
  • De kruiden uit de saus zeven, de bloem in wat water losroeren, bij de saus gieten en aan de kook brengen.
  • Het vuur lager zetten, de crème fraîche erbij doen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  • Het vlees in plakken snijden en de saus erbij serveren.
  • Hierbij passen aardappelkroketten, seizoensgroenten of een gemengde sla.
« Terug