Bier in de keuken : Slaatje met gerookte ham en bierdressing

Dit heb je nodig

  • 350 gr gerookte ham in sneetjes
  • 2 grote aardappelen
  • 250 gr gemengde sla
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gr emmentaler
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl azijn
  • 4 takjes peterselie
  • pezo

voor de bierdressing

  • 1 dl blonde Postel
  • 2 zoetzure augurken
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 2 el zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Snij de gerookte ham in reepjes.
  • Snij de emmentaler in kleine blokjes van 1/2 cm.
  • Snij 1 augurk in 4 fijne sneetjes in de lengte en de andere augurk in kleine schijfjes van 12cm.
  • Snipper de peterselie en pers het teentje knoflook.
  • Kook de aardappelen gedurende 15 minuten in de schil in lichtgezouten water met een kl azijn.
  • Ze moeten bijna gaar zijn, maar niet helemaal.
  • Giet af en verwijder de schil.
  • Snij in blokjes of sneetjes.
  • Bak verder gaar in de olijfolie, samen met de geperste knoflook en de gehakte peterselie.
  • Kruid met pezo.
  • Meng de zonnebloemolie, de mosterd, de mayonaise en het bier tot een gladde saus.
  • Kruid met pezo en voeg er de schijfjes augurk aan toe.
  • Meng de gemengde sla met de blokjes kaas en de aardappelstukjes.
  • Schik de salade in het midden van elk bord.
  • Verdeel er de gerookte ham rond, overgiet met de bierdressing en garneer met een sneetje augurk.
« Terug