Bier in de keuken : Ardens gebraad met seizoensgroenten

Dit heb je nodig

  • 800gr Ardens gebraad
  • 4 grote wortelen
  • 4 stengels witte selder
  • 1 bosje rapen
  • 700 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el boter
  • 1,5 dl blond abdijbier
  • 2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el bloem
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 kl tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de rapen in stukjes en de wortelen en de selder in schijfjes.
  • Snij de aardappelen in blokjes.
  • Smelt de boter in een kookpan en bak de raapjes, wortelen en selder al roerend gedurende 2 ą 3 minuten.
  • Strooi er de poedersuiker over en laat al roerend nog 2 minuten verder bakken.
  • Bestrooi met de bloem, schep om en voeg het bier en de groentebouillon toe.
  • Voeg laurier, tijm, pezo toe.
  • Breng aan de kook.
  • Schik het gebraad in een ruime ovenschotel en verdeel er de aardappelblokjes rond.
  • Giet de groentebereiding erover en schuif in een op 190°C voorverwarmde oven.
  • Laat 1 uur gaar worden.
  • Schep ondertussen de groentebereiding enkele keren om en dek het laatste kwartier lichtjes af met een vel aluminiumfolie.
  • Snij het vlees in sneden.
  • Schik op de borden en geef er de groenten bij.
« Terug