Bier in de keuken : Rundersteaks met een bier-uiensaus

Dit heb je nodig

  • 2 grote uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 8 rundersteaks
  • zout
  • peper
  • 1 el bloem
  • 50 gr boter
  • 1 el paprikapoeder
  • 300 ml bier
  • 200 ml vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • 50ml slagroom
  • 1 el groene peperbollen

Zo maak je het

  • De uien en de knoflook pellen en fijn snijden.
  • De rundersteaks met zout en peper kruiden en met de bloem bestuiven.
  • Het vlees per portie in de helft van de boter in een braadpan aanbakken, uit de pan nemen en warm wegzetten.
  • De oven op 180į C voorverwarmen.
  • De rest van de boter bij het braadvocht in de pan doen en daarin de uien en het knoflook bakken.
  • Het paprikapoeder erbij doen en kort mee laten bakken.
  • Dit alles met bier en vleesbouillon blussen en het vlees erin leggen.
  • De laurier en de kruidnagel erbij doen, de pan met het deksel erop in de oven zetten en het vlees 45 min laten bakken en dan nog 45 minuten zonder deksel op de pan.
  • Het vlees uit de saus nemen, de slagroom en de peperbollen door de saus roeren, deze nogmaals op smaak brengen met peper en zout en bij de steaks serveren.
  • Hierbij passen aardappelpuree en een gemengde sla.
« Terug