Bier in de keuken : Gevulde kipfilet met ham en abdijbier

Dit heb je nodig

  • 600 gr kipfilet
  • 4 sneden gedroogde gerookte ham
  • 1 dl donker bier
  • 1,5 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1,5 dl water)
  • 1 el boter
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 el mosterd
  • 1 el kruidentuiltje
  • pezo
  • instantsausbinder

voor de gebakken appeltjes

  • 4 appelen
  • 2 el boter
  • 1 kl kaneel

Zo maak je het

  • Snij de stukken kip in de lengte tot tegen de rand, om ze te openen als een portefeuille.
  • Beleg met een dun laagje mosterd en een plakje ham.
  • Vouw goed dicht en zet vast met een houten prikkertje.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Zet het vuur lager en giet het bier in de pan.
  • Dek af en laat 15 minuten bakken op een zacht vuurtje.
  • Kruid met het kruidentuiltje, pezo.
  • Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  • Giet de kippenbouillon in de pan, voeg de Luikse siroop toe en laat even sudderen.
  • Bind lichtjes met instantsausbinder.
  • Bereid intussen de appeltjes: haal het klokhuis uit de appelen, schil ze en snij in dikke schijven .
  • Smelt de boter in een pan en bak de schijven aan beide kanten goudbruin.
  • Bestrooi met kaneel.
  • Laat nog even bakken als het hele stevige appelen zijn.
  • Serveer de kipfilets met de saus en de appeltjes.
  • Geef er aardappelgratin of puree bij en gestoofde wortelen of oesterzwammen.
« Terug