Bier in de keuken : Kippenvinken op Luikse wijze

Dit heb je nodig

  • 4 kippenvinken
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 6 grote wortelen
  • 2 sjalotten
  • 50 gr rozijnen
  • 2 ŗ 3 dl donker bier
  • 2 ŗ 3 el Luikse siroop
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • pezo
  • eventueel instantsausbinder

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin.
  • Haal ze uit de kookpan.
  • Bak in dezelfde kookpan de kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin.
  • Voeg de sjalotten toe, de wortelen in schijfjes, de rozijnen, 2 el Luikse siroop en 2 dl bier.
  • Laat 30 minuten afgedekt sudderen.
  • Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt.
  • Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  • Voeg de azijn toe aan de saus en bind indien nodig met instantsausbinder.
  • Kruid met pezo, naar wens, nog een beetje Luikse siroop.
  • Serveer met frietjes.
« Terug