Bier in de keuken : Hazenrugfilet met kriekbier en kriekjes

Dit heb je nodig

  • 4 hazenrugfilets
  • 2 el boter
  • pezo

voor de saus

  • 350 gr ontpitte noordkrieken (bokaaal)
  • 3 dl kriekbier
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 400 ml wildfond (bokaal)
  • 3 afgestreken el bloem
  • 1,5 el fijne suiker
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje

Zo maak je het

  • Snij de ui en wortel in stukken.
  • Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.
  • Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 el suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel).
  • Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof.
  • Smelt 2 el boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in.
  • Strooi er de bloem over en laat verder stoven.
  • Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook.
  • Laat 4 minuten koken zodat de saus wat indikt.
  • Giet door een zeef bij de kriekensiroop.
  • Zet koel weg.
  • Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte.
  • Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met pezo.
  • Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.
  • Smelt 2 el boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 minuten aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn).
  • Kruid met pezo.
  • Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er saus apart bij.
  • Serveer met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten zoals venkel of witloof.
« Terug