Bier in de keuken : Everzwijnfilet met Rodenbach

Dit heb je nodig

  • 600 ą 800 gr everzwijnfilet
  • 3 wortelen
  • 2 stengels witte selder
  • 1 ui
  • 4 el boter
  • 33cl Rodenbach
  • 2 el uienkonfijt
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de ui grof.
  • Snij de wortelen en de selder in stukjes.
  • Smelt 1 el boter in een kookpot en stoof de ui, selder en wortelen enkele minuten al roerend.
  • Giet er de Rodenbach bij en voeg tijm, laurier, pezo toe.
  • Laat 15 minuten sudderen zonder deksel.
  • Smelt 1 el boter in een braadpan en bak de everzwijnfilet goudbruin aan alle kanten.
  • Schik het vlees in een overschotel.
  • Zet koel weg.
  • Giet de gestoofde groenten over de everzwijnfilet en dek af met aluminiumfolie.
  • Schuif de schotel in een op 200°C voorverwarmde oven laat gedurende 25 ą 35 minuten braden (afhankelijk van het gewicht en de dikte van de filet).
  • Het vlees moet lichtrozig zijn.
  • Haal het vlees uit de schotel en hou warm terwijl u de saus bereidt.
  • Giet het braadvocht door een zeef in een brede pan.
  • Laat 2 minuten inkoken.
  • Voeg 2 el uienkonfijt toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Neem van het vuur en klop er 2 el koude boter door in kleine stukjes.
  • Serveer de everzwijnfilet in sneetjes met aardappelgratin of hertoginnenaardappeltjes en gestoofde groenten (zoals wortelen, boontjes, witloof) of babypeertjes.
« Terug