Bier in de keuken : Kippenpilons met worteltjes in biersaus

Dit heb je nodig

  • 8 kippenpilons
  • 200 gr spekblokjes
  • 800 gr verse wortelen in schijfjes
  • 1/3 bosje peterselie
  • 750 gr aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2,5 dl lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el walnootpitten
  • 2 el Luikse siroop
  • 33 cl Postel Blond
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 kl tijm
  • 1 laurierblaadje
  • pezo

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en snij in stukken.
  • Smelt de boter in een kookpot en bak de kippenpilons aan alle kanten goudbruin gedurende 10 minuten.
  • Snij verse wortelen in fijne schijfjes.
  • Hak de peterselie ( u hebt 1 el nodig) en de sjalot fijn.
  • Giet het vrijgekomen vocht van de kippenpilons weg.
  • Kruid het vlees met pezo.
  • Voeg de sjalot en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond.
  • Kruid met tijm en laurier.
  • Voeg na 5 minuten de wortelschijfjes toe, overgiet met het bier en laat afgedekt 25 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de aardappelen 20 minuten gaar in lichtgezouten water.
  • Hak de walnootpitten grof.
  • Giet de aardappelen af, voeg 1 dl lichte room toe en pureer.
  • Meng er de grof gehakte walnoten onder.
  • Voeg de Luikse siroop en 1,5 dl lichte room toe aan de wortelbereiding en laat nog 5 minuten indikken.
  • Roer er op het einde de fijngehakte peterselie onder.
  • Verdeel de kippenpilons over de borden.
  • Schep er de wortelbereiding naast en geef er de puree bij.
« Terug