Bier in de keuken : Kalkoenenvelopje met kaas en Postel-saus

Dit heb je nodig

  • 4 dunne kalkoensneden
  • 800 gr wortelen
  • 1 bosje waterkers
  • 6 sjalotten
  • 4 sneden jonge kaas
  • 100 gr verse kaas
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1,5 dl Postel blond
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de wortelen in de lengte in 2.
  • Snij daarna in fijne staafjes van 1/2 cm dik en vervolgens in stukken van 5 ŗ 6 cm.
  • Verpak elke kalkoensnede in vershoudfolie en plet met een deegrol, zodat u heel fijne filets krijgt.
  • Verwijder de korst van de jonge kaas.
  • Leg een dubbelgevouwen sneetje jonge kaas op de helft van elke kalkoensnede.
  • Bestrooi met tijm en vouw de snede dicht.
  • Snij overtollige kaas weg.
  • Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
  • Kook de wortelstaafjes 10 minuten gaar in lichtgezouten water.
  • Giet af en hou warm.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenenvelopjes aan beide kanten goudbruin.
  • Kruid met pezo.
  • Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten verder gaar worden.
  • Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
  • Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
  • Giet er het bier over en laat volledig inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat 1/3 inkoken.
  • Voeg de verse kaas en de mosterd toe en meng goed.
  • Kruid met pezo.
  • Verwarm de saus nog even, zonder ze te laten koken.
  • Verdeel de wortelstaafjes over de borden en leg er een gevuld kalkoenenvelopje bij.
  • Lepel er wat saus rond.
  • Garneer met waterkers en geef er gekookte aardappelen bij.
« Terug