Bier in de keuken : Parelhoen met een sausje van Kasteelbier en duo van groenten

Dit heb je nodig

  • 4 parelhoenfilets
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 400 gr spruitjes
  • 400 gr schorseneren
  • 2 el boter
  • 1 kl honing
  • instantsausbinder
  • 1,5 dl Kasteelbier tripel
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 el olijfolie pezo

Zo maak je het

  • Maak de spruiten en de schorseneren schoon.
  • Snij de verse schorseneren in stukken van 5 cm.
  • Snij de spekblokjes fijner.
  • Kook de spruiten en de schorseneren 15 minuten gaar in lichtgezouten water en laat uitlekken.
  • Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de spekstukjes bijna krokant.
  • Voeg de uitgelekte spruitjes en schorseneren toe, en meng voorzichtig tot alles warm is.
  • Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoenfilets aan beide kanten goudbruin op een hevig vuur.
  • Bak nog 4 ŗ 8 minuten verder op een zacht vuur tot het vlees doorbakken is.
  • Haal het vlees uit de pan, maak de braadresten los met het bier, de gevogeltefond en de honing.
  • Breng aan de kook en bind lichtjes met de instantsausbinder.
  • Kruid met pezo.
  • Verdeel de parenhoenfilets en de groenten met spek over de borden en lepel er het biersausje over.
  • Serveer met gekookte aardappelen.
« Terug