Bier in de keuken : Konijn met bruin bier en eekhoorntjesbrood

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • 4 lente-uitjes
  • 4 uien
  • 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 el boter
  • 4 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 33cl bruin bier
  • 1 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 kl tijm
  • pezo

Zo maak je het

  • Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in lauw water.
  • Haal het eruit, giet het weekwater door een zeef en zet opzij.
  • Spoel het eekhoorntjesbrood af en knijp het uit.
  • Snij in kleinere stukjes.
  • Kruid de bloem met pezo en wentel er de stukken konijn in.
  • Snij de ui in halvemaantjes.
  • Smelt de boter in een grote kookpot en bak de stukken konijn goudbruin.
  • Voeg de uimaantjes, de tijm en laurier toe.
  • Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij.
  • Voeg 4 dl gezeefd weekwater van het eekhoorntjesbrood toe.
  • Laat 1 uur zachtjes sudderen.
  • Snij ondertussen de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes 2 minuten.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat 3 minuten bakken.
  • Voeg na de suddertijd het eekhoorntjesbrood toe aan het konijn en werk de saus af met de mosterd en kruid met pezo.
  • Serveer met frietjes, kroketten of aardappelpuree.
« Terug