Bier in de keuken : Champignons in bladerdeeg met kaas en Passchendaele

Dit heb je nodig

  • 4 vellen bladerdeeg van 8 bij 5 cm
  • 1 eierdooier
  • 250 gr champignons
  • boter
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el spekblokjes
  • room
  • 1 plakje Chevange van 1 cm dik
  • 2 el gehakt bieslook
  • 1 flesje Passchendaele
  • 3 eierdooiers

Zo maak je het

  • Smeer de bladerdeegvellen in met het eigeel en bak ze 25 minuten in een oven van 170įC.
  • Was en snijd de champignons.
  • Bak ze op een hevig vuur in boter.
  • Voeg de gehakte knoflook en de spekblokjes toe.
  • Voeg room toe om de saus te binden.
  • Voeg er op het laatst de blokjes Chevangekaas en bieslook toe.
  • Klop de eierdooiers en 2 dl bier op een licht vuurtje tot een sabayon.
  • Snijd het warme bladerdeeggebakje open.
  • Doe er de champignons in en overgiet met de sabayon.
  • Plaats het hoedje op het gebakje en versier met nog wat bieslook.
« Terug