Bier in de keuken : Biergoulash

Dit heb je nodig

  • 3 grote uien
  • 2 wortelen
  • 1 kg doorregen varkensvlees van de schouder
  • 60 gr varkensreuzel
  • zout
  • peper
  • 1 tl komijnzaad
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml bier
  • 2 appels
  • donkere sausbinder

Zo maak je het

  • De uien pellen, de wortels schoonmaken en in niet te kleine blokjes snijden. Het vlees afspoelen, droog deppen en in ongeveer 2,5 cm grote stukken snijden.
  • De reuzel in een braadpan verhitten, het vlees flink aanbraden, de uien en wortels toevoegen en ook aanbakken.
  • Dit alles met zout, peper en de komijnzaadjes kruiden en met de bouillon en bier begieten.
  • De goulash ongeveer 90 minuten op een zacht vuurtje laten stoven.
  • Intussen de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en ze in grote stukken snijden.
  • De appels 5 minuten voor het einde van de braadtijd bij het vlees doen, de saus nogmaals op smaak brengen en met donkere sausbinder binden.
  • Hierbij zijn gekookte aardappelen erg lekker.
« Terug