Bier in de keuken : Konijn met kappertjes en witbier

Dit heb je nodig

  • 1 konijn in stukken
  • boter
  • sap van 2 citroenen
  • 4 el acaciahoning
  • 2 flesjes witbier
  • 1 l groentesap
  • 8 takjes verse tijm
  • schil van 1 citroen in zeste gesneden
  • 250 gr champignons
  • 500 gr verse spinazie
  • 2 el kappertjes
  • 1 el gehakte gember
  • 1 el maÔzena

Zo maak je het

  • Bak het konijn aan alle kante bruin in de boter.
  • Overgiet met het citroensap, de honing, het bier en het groentesap.
  • Voeg de tijm en de citroenzeste toe en laat het geheel 2 uur zachtjes garen.
  • Snij de champignons in vieren en voeg ze na een uur toe.
  • Voeg op het laatste de spinazie, de kappertjes en de gember toe.
  • Bind de saus eventueel met de maÔzena.
  • Serveer met pasta.
« Terug