Bier in de keuken : Konijn met perzikenbier en munt

Dit heb je nodig

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 grote perziken
  • boter
  • 3 el suiker
  • 3 konijnenruggen
  • pezo
  • 1 1/2 dl perzikenbier
  • 3 dl bruine fond
  • 1 el vloeibare honing
  • 1/2 kl aardappelzetmeel
  • 6 blaadjes munt
  • aardappelbolletjes

Zo maak je het

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water.
  • Verwijder de pit van de perziken en snij het vruchtvlees in plakjes van 3 mm.
  • Smeer een ovenschotel in met boter.
  • Schik de perzikenplakjes in een waaiervorm in de schotel, overgiet ze met wat gesmolten boter en bestrooi met suiker.
  • Snij filets uit de ruggen en kruid ze met pezo.
  • Bak ze lichtjes roze in boter, neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Doe de boter uit de pan en maak het aanbaksel los met het perzikenbier.
  • Laat tot de helft inkoken en voeg de fond toe.
  • Laat verder inkoken tot 2 dl en zoet de saus met de honing.
  • Bind de saus met het in water opgelost aardappelzetmeel.
  • Laat nog even koken en breng op smaak.
  • Zet de ovenschotel onder de grill en laat de perziken gratineren.
  • Snipper de muntblaadjes en roer de snippers door de saus.
  • Snijd de filets in plakjes.
  • Schik de perziken in waaiervorm op de borden en versier met een bloemkoolroosje.
  • Leg de plakjes konijn op de borden en oversaus.
  • Versier met wat munt en serveer met aardappelbolletjes.
« Terug