Bier in de keuken : Konijn met dadels en spek

Dit heb je nodig

  • 1 konijn
  • pezo
  • 2 uien
  • boter
  • 2 el bloem
  • 1/2l water
  • 2 flesjes bruin bier
  • tijm en laurier
  • 20 dadels
  • 20 sneetjes spek
  • tuinkers
  • gestoomde aardappelen

Zo maak je het

  • Snij het konijn in grote stukken.
  • Kruid met pezo.
  • Snij de uien grof en bak ze samen met het konijn bruin in wat boter.
  • Overstrooi met de bloem.
  • Blus met het water en het bier en voeg de tijm en laurier toe.
  • Laat het vocht inkoken en het geheel nog anderhalf uur lichtjes doorstoven tot het konijn gaar is.
  • Wikkel ondertussen de dadels in het spek.
  • Voeg ze 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij het konijn.
  • Serveer met tuinkers en een gestoomde aardappel.
« Terug