Bier in de keuken : Kip op grootmoeders wijze

Dit heb je nodig

  • 4 kipfilets
  • 125 gr geblanceerde zilveruitjes
  • 125 gr spekreepjes
  • 2 dl kalfsfond
  • pezo
  • 1 bakje chamignons
  • 1 dl bruin bier
  • boter

Zo maak je het

  • Bak de kipfilets in de boter en kruid met pezo.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • De baktijd van kipfilet hangt af van de dikte.
  • Een geoefende kok drukt er met de duim op.
  • Is het vlees weerspannig, dan is het gaar.
  • Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt het te droog.
  • Snijd de champignons in vier en bak ze samen met de uitjes en de spekreepjes lichtjes gaar in het bakvet van de kip.
  • Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.
  • Klop er op het laatste moment een klontje boter door en breng op smaak met pezo.
  • Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes.
« Terug