Bier in de keuken : Mosseltempura als aperitiefhapje

Dit heb je nodig

  • 1,5 kg grote mosselen
  • frituurolie
  • zeezout

voor het beslag

  • 225 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 20 cl blond bier
  • 1 tl zout

Zo maak je het

  • Bereid het beslag door eerst de bloem in een kom te zeven.
  • Maak in het midden een kuiltje.
  • Breek er de 2 eieren in, bestrooi met zout en meng.
  • Schenk al roerend langzaam het bier erdoor en blijf roeren tot het beslag glad is.
  • Laat minstens 1 uur op een koele plek staan.
  • Kook de mosselen open, haal ze uit de schelpen en laat afkoelen.
  • Dep ze droog met keukenpapier en steek per 2 of 3 op een tandenstoker.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Roer vlak voor gebruik langzaam 2 stevig geklopte eiwitten door het beslag.
  • Dompel de mosselspiesjes in het deeg en frituur ze 2 ą 3 minuten in de frituurolie.
  • Schep ze op keukenpapier en serveer op een warm bord.
  • Bestrooi eventueel met zout en bedien met partjes citroen.
« Terug