Bier in de keuken : Goulash met worsten

Dit heb je nodig

  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 4 tomaten
  • 2 el plantaardige olie
  • 800 gr Weense worsten
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 ml bier
  • 250 ml vleesbouillon
  • zout
  • peper
  • donkere sausbinder
  • 2 el geklopte room

Zo maak je het

  • De uien en de knoflook pellen en fijn snipperen.
  • De tomaten wassen en in kleine blokjes snijden. De worstjes in plakken snijden.
  • De olie in een braadpan verhitten en de uien en knoflook erin aanbraden.
  • De worstjes toevoegen en ook aanstoven.
  • Het paprikapoeder erbij doen, kort laten meebakken, de tomaten toevoegen en met het bier en de bouillon overgieten.
  • Met zout en peper kruiden en de worstengoulash ongeveer 30 minuten laten sudderen.
  • De goulash met donkere sausbinder binden en met de room verfijnen.
  • Serveer hierbij gekookte aardappelen, rijst of noedels.
« Terug