Bier in de keuken : Risotto met Kapittel Prior

Dit heb je nodig

  • 300 gr risottorijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 33 cl Kapittel Prior
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 sjalot
  • 100 gr gemalen parmezaanse kaas
  • 4 el boter
  • peper

Zo maak je het

  • Snipper de sjalot heel fijn, bak ze aan in wat boter.
  • Voeg de rijst toe en de rest van de boter.
  • Laat op een zacht vuur de rijst glazig worden onder voortdurend roeren.
  • Giet er het flesje Kapittel Prior en de kippenbouillon bij.
  • Laat alles op een zacht vuurtje langzaam garen, roer regelmatig om.
  • De Risotto mag niet droog worden, ze moet smeuÔg zijn.
  • Voeg 3/4 van de Parmezaanse kaas toe.
  • Verdeel over de borden, werk af met versgemalen peper en de rest van de kaas.
  • Serveer met bospaddenstoelen.
« Terug