Bier in de keuken : Poezensoep met Camembert

Dit heb je nodig

  • 1 el boter
  • 300 gr fijne gesnipperde uien
  • 300 gr aardappelen in dobbelsteentjes gesneden
  • 300 gr courgettes in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 verkruimelde, grote witte boterhammen zonder korst
  • 2 halfrijpe camemberts (standaardformaat) zorgvuldig ontdaan van de korst
  • 1 flesje De Poes
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 l kippenbouillon
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • pezo
  • fijngesnipperde peterselie

Zo maak je het

  • Fruit in een grote kookpot de uien aan in de boter tot ze glazig zijn.
  • Voeg de aardappelen en het brood toe en laat 4 minuten stoven.
  • Roer af en toe om.
  • Voeg de courgettes toe en laat nog enkele minuten stoven.
  • Snij de camembert in dobbelstenen, breng ze samen met 1 liter bouillon in de pan en verhit tot hoge temperatuur.
  • Voortdurend roeren en laat de kaas volledig smelten en oplossen.
  • Hou de soep een vijftal minuten heet.
  • Verhinder het aan de kook komen door de rest van het vocht in de kookpot te gieten.
  • Breng weer aan tot net aan het kookpunt, zet het vuur af en mix grondig.
  • Kruid met cayennepeper, paprika en pezo naar smaak.
  • Voeg het bier toe, roer goed door elkaar en zeef ten slotte de soep.
  • Versier net voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
« Terug