Bier in de keuken : Peertorentje met peperkoek en geitenkaas

Dit heb je nodig

  • 4 kleine Doyenne peren
  • 125 gr geitenkaas
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 12 sneetjes peperkoek
  • 2 el Luikse siroop
  • 33 cl Bush Amber
  • peper

Zo maak je het

  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Schil de peren in hun geheel.
  • Snij het kroontje onderaan af en laat het topje met het steelte eraan.
  • Breng het bier aan de kook in een kookpot en leg er de hele peren naast elkaar in.
  • Laat 10 minuten koken.
  • Haal de peren uit de kookpot en laat afkoelen.
  • Laat ondertussen het bier tot 1/3 inkoken en roer er de Luikse siroop onder.
  • Laat afkoelen en kruid met peper.
  • Snij de peren horizontaal in gelijke schijven en verwijder het klokhuis binnen.
  • Snij de peperkoeksneetjes in de vorm van de peren.
  • Maak torentjes in de vorm van een peer: begin met een schijfje peer, leg er een sneetje peperkoek op, bedek met geitenkaas en strooi er de fijngehakte pistachenoten over.
  • Herhaal en eindig met het topje van de peer.
  • Schik een torentje van peer op elk bord en lepel er de biersiroop rond.
« Terug