Bier in de keuken : Carpaccio van ananas met kokosgeitenkaas

Dit heb je nodig

  • 1 ananas
  • 1 limoen
  • 4 blaadjes citroenmelisse
  • 150 gr geitenkaas
  • 1 dl lichte room
  • 2 el gemalen kokosnoot
  • 4 el + 1 dl Waterloo Tripel
  • pezo

Zo maak je het

  • Schil de ananas en snij in 12 dunne sneetjes.
  • Meng de gemalen kokosnoot met 4 el bier en laat 10 minuten weken.
  • Meng 1 dl bier met de room en kruid met pezo.
  • Rasp de schil van de limoen (niet het wit).
  • Verdeel de bierroom over de borden.
  • Leg er naast elkaar 3 dunne sneetjes ananas op.
  • Meng de geweekte kokosnoot onder de geitenkaas en lepel er 1 kl in het midden van elke ananasschijf.
  • Bestrooi met de limoenzeste in kruid met een mespuntje peper.
  • Garneer de geitenkaas met een blaadje citroenmelisse.
« Terug