Bier in de keuken : Hartige cake met 3 kazen en beenham

Dit heb je nodig

  • 150 gr beenham
  • 100 gr slamix
  • 100 gr cheddar (blok)
  • 100 gr comté (blok)
  • 100 gr geraspte emmentaler
  • 1/2 kl boter
  • 1,25 dl melk
  • 3 eieren
  • 175 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje instantgist
  • 1 kl mosterd grofgemalen
  • 1 dl Quintine
  • 1 dl + 3 el arachideolie
  • 5 el walnotenolie
  • 3 el xeresazijn
  • 1/2 kl selderijzout
  • zwarte peper
  • pezo

Zo maak je het

  • Snij de blokken kaas en de beenham in kleine, gelijke stukken.
  • Doe het bier in een kom en meng met de mosterd, het selderijzout en zwarte peper (naar smaak).
  • Voeg de stukjes kaas en beenham toe en roer goed.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Mix ondertussen de eieren, de bloem, en de gist in een kom tot een gladde massa.
  • Meng met 1 dl arachideolie en mix er beetje bij beetje de warme melk onder.
  • Voeg er de geraspte emmentaler en de mengeling met kaas en beenham toe.
  • Roer alles goed.
  • Beboter een cakevorm en giet er het kazendeeg in.
  • Zet 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven en laat nog 15 minuten rusten.
  • Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 el arachideolie met de walnotenolie en de xeresazijn.
  • Kruid met pezo.
  • Haal de cake uit de vorm en snij in sneetjes van 1,5 cm.
  • Leg op elk bord een bedje sla, besprenkel met de vinaigrette en leg er 1 ŕ 2 sneetjes cake op.
« Terug