Bier in de keuken : Kaastaart met witte chocolade

Dit heb je nodig

  • 200 gr Palets Bretons
  • 600 gr verse kaas (type Philadelphia)
  • 3 el boter op kamertemperatuur
  • 2 dl room
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 1 vanillestokjes
  • 1 dl Bosbier

Zo maak je het

  • Plet de koekjes fijn en meng met de zachte boter.
  • Verdeel over een springvorm met diameter 28.
  • Smelt de chocolade au bain-marie (doe de chocolade in een kom en zet in een kookpot met heet water).
  • Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit.
  • Voeg toe aan de room.
  • Klop de vanilleroom half op.
  • Mix de verse kaas samen met de vanilleroom tot een gladde massa.
  • Klop er een voor een ook de eieren onder met de mixer, tot een luchtig geheel.
  • Roer er de gesmolten chocolade en het bier onder.
  • Giet het mengsel in de springvorm.
  • Zet de taart 50 minuten in een op 180įC voorverwarmde oven.
  • Zet de oven uit en laat de deur lichtjes open.
  • Laat de taart nog 30 minuten rusten en laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.
  • Serveer op en garneer eventueel met wat bosvruchten of frambozen.
« Terug