Bier in de keuken : Brownies met walnoten en Malheur Dark Brut

Dit heb je nodig

  • 300 gram chocolade, extra puur (72%)
  • 125 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels Malheur Dark Brut
  • 75 g bloem
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 5 ontpitte dadels
  • poedersuiker

Zo maak je het

  • De ontpitte dadels in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen.
  • De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
  • De chocolade in kleine stukjes hakken en au bain marie laten smelten. Goed roeren en vervolgens iets laten afkoelen.
  • Boter en suiker met een mixer kloppen en de eieren een voor een al kloppend erbij doen.
  • De chocolade erdoor roeren en daarna de bloem, grof gehakte walnoten, gewelde stukjes dadel en de rest van het bier erdoor roeren.
  • Een bakblik van ongeveer 25 x 30 cm met wat boter invetten en het beslag erover verdelen. Het bakblik in het midden van de oven plaatsen en in ruim 35 minuten gaar bakken.
  • Uit de oven halen en naar smaak 4 eetlepels Malheur Dark Brut erover verdelen.
  • Laten afkoelen, hard laten worden en in gelijkmatige stukken verdelen.
  • Bestrooi bij het serveren met de poedersuiker.
« Terug