Bier in de keuken : IJsdessert met kriek en exotische vruchten

Dit heb je nodig

  • 2 takjes verse munt
  • 3 eierdooiers
  • 3,5 dl room (min. 30% v.g.)
  • 150 g gedroogd exotisch fruit
  • 50 g suiker
  • 1 eetl vloeibare honing
  • 1,5 dl zoet kriekbier

Zo maak je het

  • Bekleed een cakevorm met vershoudfolie
  • Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een witte, luchtige massa (tot ruban kloppen) en meng er de honing onder
  • Klop de room op tot zachte pieken, meng voorzichtig onder het eiermengsel
  • Meng er het fruit en de kriek onder.
  • Giet dit mengsel in de cakevorm en zet minimum 2 uur in de diepvriezer.
  • Haal de cakevorm uit de diepvriezer en haal de parfait uit de vorm. Snij in schijfjes en werk af met muntblaadjes.
« Terug