Bier in de keuken : Brouwersentrecôte met Adriaen Brouwer

Dit heb je nodig

  • 4 grote entrecôtes
  • boter
  • 2 preiwitten
  • peterselie
  • 6 sjalotjes
  • 1 takje tijm
  • 2 eiwitten
  • 1 laurierblad
  • 2,5 dl runderbouillon
  • paneermeel
  • 8 tenen knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 flesje Adriaen Brouwer
  • pezo
  • 4 grote aardappelen
  • olijfolie
  • 1 courgette

Zo maak je het

  • Snij de prei in ringetjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotten, de preiringetjes en de hele ongepelde tenen knoflook in voldoende boter.
  • Strooi er de bloem over als de sjalot en de prei glazig is.
  • Doe er de helft van het bier bij, de tijm en het laurierblad, en laat zachtjes tot de helft inkoken.
  • Giet er dan de runderbouillon bij en laat deze saus nog een derde indikken.
  • Was de ongeschilde courgette en snij hem in schijven van een halve centimeter dikte.
  • Haal de schijven achtereenvolgens door eiwit en paneermeel.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Bak de schijven zachtjes in voldoende olijfolie tot ze gaar zijn en hou ze warm.
  • Dep de entrecôtes droog en bak ze in olijfolie.
  • Bleu: de pan in en omdraaien, saignant: 1 à 2 minuten per kant, dan zijn ze nog rosé, en à point: 4 minuten per kant.
  • Giet de rest van het bier bij de saus en werk die af met nootjes boter.
  • Kruid naar smaak.
« Terug