Bier in de keuken : Biefstukreepjes met Westmalle Dubbel

Dit heb je nodig

  • 1 courgette
  • 500 gram biefstuk
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 7 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 theelepel fijn geraspte verse gemberwortel
  • 2 lente uitjes
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 dl Westmalle Dubbel
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Zo maak je het

  • Het buitenblad van de lenteuitjes verwijderen en in (schuine) stukjes snijden.
  • Biefstuk in gelijkmatige reepjes snijden.
  • Een marinade maken van 3 eetlepels olie, 2 eetlepels sojasaus, het bier en een theelepel fijn geraspte verse gemberwortel.
  • Goed roeren.
  • De reepjes biefstuk gedurende 1 uur in de marinade leggen en af en toe omkeren.
  • Courgette met een scherpe kaasschaaf of dunschiller in lange dunne plakken snijden, in een schaal doen en met een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap bevochtigen.
  • Dertig minuten laten marineren.
  • Een grillpan op een hoge hittebron plaatsen en de dunne plakken courgette om en om grilleren en laten afkoelen.
  • De reepjes biefstuk met keukenpapier deppen.
  • Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de reepjes biefstuk roerbakken.
  • Stukjes lenteui erdoor roeren en nog kort roerbakken.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Een reepje biefstuk met lente uitjes met een gedeelte van plakje gegrilde courgette omwikkelen.
  • Vastzetten met een prikkertje en als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Dubbel (keldertemperatuur).
« Terug