Bier in de keuken : Brusselse witloofroomsoep met Gueuze naar keuze

Dit heb je nodig

  • 1 dubbele kipfilet
  • 20 cl gueuze
  • 1 l kippenbouillon
  • 0,5 kg witloof
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 2 fijngesneden uien
  • fijngesneden bieslook
  • boter
  • 1 dl room
  • tijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zachte currypoeder

Zo maak je het

  • Stoof de helft van het witloof met de uien.
  • Kruid met pezo en tijm.
  • Voeg de kippenbouillon, de helft van het bier en de aardappelblokjes toe.
  • Laat doorkokekn, mix de soep en laat het door een zeef passeren.
  • Bak de andere helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter.
  • Voeg de kippenblokjes toe en kruid met pezo en nootmuskaat.
  • Blus met bier en laat nog eens opkoken.
  • Laat de soep opnieuw opkoken en voeg nog bier toe naar smaak.
  • Kruid met pezo.
  • Voeg de garnituur toe aan de soep of leg de garnituur in het midden van het soepbord en giet de soep erover.
  • Werk af met bieslook en een scheutje room.
« Terug