Bier in de keuken : Duo van kalfszwezerik en varkenswangetjes

Dit heb je nodig

  • 600 g kalfszwezerik
  • 300 g wortel (200 g +100 g)
  • 4 varkenswangetjes
  • 100 g zoete aardappel
  • 100 g spinazie
  • kalfsbouillon
  • Banyuls wijn
  • 3 sjalotten
  • balsamico-azijn
  • laurier
  • 2 lenteuitjes
  • 1 glas Gordon Xmas
  • 150 g beukenzwam
  • melk
  • boter
  • pezo
  • olijfolie
  • 4 speciale tandenstokers (prikkers)

Zo maak je het

  • Koel de zwezeriken 12 uur in een kom met zout water.
  • Spoel ze grondig en blancheer ze 12 minuten.
  • Verwijder de vliezen en wikkel ze in een doek.
  • Leg ze met een gewicht er op een dag in de koeling.
  • Kook van 200 g wortelen en de aardappel een puree.
  • Kruid de wangetjes met pezo en bak ze in de olie aan met 2 gesnipperde sjalotten, 100 g wortelen en de laurier.
  • Bevochtig met een glas Gordon en gaar in ongeveer 1,5 uur op een laag vuurtje.
  • Snijd de zwezeriken in stukken, kruid met peper en zout en bak ze krokant in de olie.
  • Haal ze uit de pan en blus met een scheut Banyuls.
  • Voeg de bouillon, 1 sjalot en laurier toe en kook in tot sausdikte.
  • Zeef en breng op smaak met de balsamicoazijn.
  • Bak de beukenzwammen in de boter met de gehakte lente-uitjes en kruid met peper en zout.
  • Stoof de spinazie even snel aan en kruid met peper en zout.
« Terug